MENCA SOCIALE

Hapja e mences sociale per njerezit ne nevoje!

nisma_1c53fq Bamiresi November 11, 2017 at 6:40 pm
$13,161
Pledged of $50,000 goal
41
Backers
0
Days Left
  • Description
  • Updates
  • FAQ
  • Comments

Varfëria në Shqipëri

Varfëria rrit pabarazinë dhe përjashtimin social. Varfëria prek edhe personat në moshë madhore edhe fëmijët; sidoqoftë varfëria te fëmijët ka një karakter tjetër dhe shoqërohet me pasoja të ndryshme. Autorë të ndryshëm japin përcaktime të ndryshme për varfërinë. Në kontekstin e këtij vëzhgimi, do të përdoret përkufizimi i vitit 1984 i Këshillit të Evropës: “Të varfër do të quhen ata persona, familje, apo grupe personash burimet materiale, kulturore, dhe sociale të të cilëve janë aq të kufizuara sa nuk i lejojnë ata të bëjnë një jetë në minimumin e pranueshëm në Shtetin Anëtar ku ata jetojnë.”

Matja e Standardit të Jetesës sipas INSTAT (Living Standard measurement Survey, INSTAT, 2008) tregon Shqipëria vazhdon të jetë një nga vendet më të varfra në Evropë. I njëjti studim tregon se 1.8 përqind e fëmijëve jetojnë në varfëri ekstreme (më pak se 1 dollar Amerikan/në ditë) ndërsa 17.14 përqind jetojnë në varfëri. 57 përqind e fëmijëve në familje që marrin ndihmë ekonomike nuk janë në gjendje të përmbushin njërën prej pesë nevojave (ushqyerje, përkujdesje shëndetësore, edukim, ujë të pijshëm të pastër, dhe strehim) të cilat konsiderohen si nevoja themelore. Ndihmat në para mbulojnë vetëm 16 përqind të nevojave të familjeve që jetojnë poshtë kufirit të vijës së varfërisë absolute (më pak se 1 dollar amerikan në ditë) dhe vetëm 25 përqind të nevojave të atyre që jetojnë poshtë kufirit të vijës së varfërisë ekstreme.

Fatekeqesisht, edhe sot ne vitin 2017 varferia vazhdon te mbetet nje nga plaget me te medha sociale ne vend. Duke pare kete situate fondacioni Firdeus I cili drejtohet nga Imami i mirenjohur Elvis Naci, ka mare persiper hapjen e nje mence sociale per tu ardhur sadopak ne ndihme familjeve ne nevoje.

Femijet jane e ardhmja jone!

Pse ka rendesi ky moment?

Momente si këto tregojnë gatishmërinë tonë për të ndihmuar të tjerët në kohë nevoje. Edhe pse ndihma jone financiare ndaj ketyre shtresave mund te jete modeste, ata perseri kanë nevojë për mbështetjen tonë. Te gjithe ju gjithmonë do të keni mirënjohjen e tyre kolektive dhe një vend të veçantë në lutjet e tyre për mbështetjen qe u dhate ketyre njerezve në kohë nevoje. Ju falenderoj perzemershisht, Zoti ua shtofte bereqetin juve dhe familjeve tuaja

Elvis Naci

Imam ne Xhamine e Tabakeve dhe Drejtues i Fondacionit Firdeus

2 thoughts on “MENCA SOCIALE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

[idc_dashboard]